Kérdése van? Hívjon minket! +36307092810

Blog

[Sztori] Édesanyám és a karácsonyi vásár

Sztori
Szűrés törlése
Osvalt Orsi
Osvalt Orsi
2023.10.31 09:17
[Sztori] Édesanyám és a karácsonyi vásár

Egy történet arról, hogyan tanultam meg azt, hogy az életben bármi lehetséges...

Egy személyes történet Édesanyámról és a karácsonyi vásárról 

Szeretném elmesélni Nektek életem egyik legmeghatározóbb pillanatát, ami hatással lett az egész személyiségemre, a jellememre. 

Ezt a pillanatot, az Édesanyámnak köszönhetem... 

2 éve volt már, hogy hazatértünk Lengyelországból, ahol a Magyar Nagykövetségen éltem. Apám volt a Követség gondnoka, Anyukám takarította. Mondhatjuk, hogy különleges gyerekkorom volt, annak ellenére, hogy átlagos polgári családból származom. Hazatérve Apám nem viselte jól a megváltozott anyagi körülményeinket és bár jó ember, mégis a szerencsejáték és az alkohol rabja lett. Emiatt a családunk súlyos adósságba került és a napi betevőre, számlákra is nehezen jutott, nem hogy egy új ruhára.

Anyukám és én ettől függetlenül imádtunk a karácsonyi vásárba kijárni. Nem vásároltunk. Nem ettünk sült kolbászt, és nem ittunk forralt bort. Azért mentünk, mert szerettük a fényeket, szerettünk nézelődni, kezünkbe fogni olyan dolgokat, amikre nem volt pénzünk. A pénz híján mi így is nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk és nem bántuk, hogy nem engedhetjük meg magunknak a vásárfiát.

Ekkor történt, hogy egyszer csak megálltam az egyik stand előtt. Egy gyönyörű kabát nézett vissza rám. Amolyan hercegnős kabát. Krém színű, finom műszőrme, harangalakú és tényleg ahogy a mesékben van, a hercegnő vállára omló kapucnival.

Nem bírtam ellenállni a kereskedő unszolásának és felpróbáltam a kabátot. Tökéletes volt. Gyönyörű volt. A kereskedő megmondta az árát. Nem engedhettük meg magunknak. Nagyon sokba került.

Soha nem voltam követelező gyerek. Mindig tisztában voltam azzal, hogy mit engedhetünk meg magunknak és mit nem. Ezt a kabátot nem engedhettük meg magunknak.


Vannak pillanatok az életünkben, amik tényleg csak pillanatok, amikről akkor és ott még nem tudod, hogy életed meghatározója lesz. Nekem ami ezután következett, egy ilyen pillanat volt.

Édesanyámnak a pénztárcájában volt egy titkos rekesz. Ezt úgy hívta a "dugi pénz". A "dugi pénz" arról szólt, hogyha bármi olyasmi beüt, pl. váratlanul tönkre megy a hűtő, akkor ne okozzon nekünk óriási problémát a megszereltetése. Ebbe a "dugi pénzbe" Anyukám szorgosan gyűjtötegette apránként a forintokat. Ez a "dugi pénz" szigorúan volt kezelve. Soha... soha nem költötte el fölösleges dolgokra. Volt kabátom, ami rajtam volt épp, vagyis még egy kabát az plusz kiadás lett volna. Anyukám nem volt szigorú ember, de az ő gondos gyűjtögetése sokszor megmentett minket a csávából.


Anyukám belenyúlt a pénztárcájába, elővette a "dugi pénzt" és megvette nekem a kabátot. Én ott álltam hitetlenkedve, nem tudtam felfogni, hogy ez a gyönyörű kabát az enyém. Hiszen mi ilyesmit nem engedhetünk meg magunknak, akkor hogy történt meg mégis, hogy ez a kabát rajtam van? Ránéztem Anyukámra és a válasz egyértelmű volt: nagyon szeret engem és pontosan tudta, hogy én nem fogom magamnak kérni ezt a kabátot, nem fogom kierőszakolni.

Akkor és ott a karácsonyi vásárban megtanultam, hogy bármi lehetséges. Bármikor megtörténhet az, hogy az álmok valóra válhatnak. És én hiszek a Karácsony Angyalában, hiszem, hogy NEMCSAK karácsonykor jöhet egy angyal és egy nem várt kedvességgel jobbá teheti a napunkat, vagy megváltoztatja a sorsunkat.. Én hiszek az Önzetlen ajándék, a nem várt kedvesség erejében.

Hiszem, hogyha olyasmit adunk a másiknak, amire vágyik, és nem a következő személytelen ajándékot, akkor a kapcsolatainkat javítani tudjuk, mert azt üzenjük ezzel a másiknak: fontos vagy nekem, figyelek rád, ismerlek. Hiszem, hogy a nem várt kedvesség életek sorsát változtathatja meg.

Hiszem, hogy óriási jelentősége van abban, hogy ez a világ egy jobb hely legyen.
Már megváltoztatta sok évvel ezelőtt egy 15 éves lány sorsát.
Anyukámtól kaptam, igyekszem továbbadni, akinek csak tudom.

Ezzel a kis történettel szerettem volna Minden Kedves Édesanyának teljes szívemből kívánni nagyon Boldog Anyák napját! 

..... Ha Neked is van történeted, amit szívesen megosztanál Velünk, örömmel fogadnánk!!! 

Perfect Moment kollekció - telefontokok | NAGYON Cuki.hu